lionel messi mls

Hur gammal är Messi?

Lionel Messi, en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, föddes den 24 juni 1987 i Rosario, Argentina. Så hur gammal är Messi egentligen?

Snabba svaret

Hur gammal är Lionel Messi?

Messi är 36 år gammal men fyller 37 år under 2024.

I skrivande stund, år 2024, är Messi 36 år gammal. Han har haft en fantastisk karriär som startade tidigt. Redan som 13-åring flyttade han till Barcelona för att spela i FC Barcelonas ungdomsakademi.

Messi debuterade för FC Barcelonas A-lag som 16-åring säsongen 2004/2005 och blev då den yngsta spelaren någonsin att göra mål i La Liga. Sedan dess har han slagit rekord efter rekord och vunnit otaliga titlar med Barcelona, inklusive 10 La Liga-titlar och 4 Champions League-titlar.

Efter 17 säsonger i Barcelona så skrev Messi till slut på för Paris Saint-Germain 2021 efter att rykten florerat ett längre tag. Där stannade han i två säsonger och vann Ligue 1 två gånger innan han 2023, vid 36 års ålder, skrev på för Inter Miami i MLS.

Trots sin ålder visar Messi inga tecken på att sakta ner. Han vann Ballon d’Or, priset för världens bästa spelare, för åttonde gången 2023 och blev med det den första aktiva MLS-spelaren att vinna priset. Han ledde också Argentinas landslag till VM-guld 2022, hans första VM-titel.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.