Liverpool

Diogo Jota skickar Liverpool till final i ligacupen

En fullständigt lysande Diogo Jota ser till att Liverpool kommer att spela i final i ligacupen mot Chelsea 27 februari på Wembley. Med båda storstjärnorna Mohamed Salah och Sadio Mané fortsatt borta på grund av spel i Afrikanska mästerskapen så var det också en del förändringar i laguppställningen hos Klopps mannar, tex. så fick den 17-årige forwardstalangen Kaide Gordon starta matchen för “Pool”.

Även om “Gunners” började matchen på Emirates Stadium allra bäst så var det ändå Liverpool som tog ledningen i matchen. I den 19 matchminuten så bröt Jota in från vänsterkanten och placerade in ett otroligt välriktat skott vid den första stolpen, ett klassmål av Jota.

0-1 skulle även stå sig till halvtidsvilan. Till andra halvlek så radade båda lagen upp en hel del chanser men där den stora skillnaden mellan lagen var “Pools” effektivitet och i synnerhet Diogo Jotas absoluta briljans. I matchminut 70 så sprang den 25-årige Portugisen sig fri och kunde göra 0-2, ett resultat som även skulle stå sig matchtiden ut.

Jota som varit fullständigt fantastisk sedan han kom till Liverpool 2020 från ligakonkurrenten Wolverhampton har också vuxit ut till att bli en stor favorit hos fansen. I skrivande stund så har Jota gjort 39 ligamatcher för “Pool” sedan han värvades från “Wolves”, på dessa 39 matcher så har det hunnit att bli 19 mål från Portugisen och tillika ett stenhårt jobb som kryddas med en exceptionell teknik, snabbhet och spelsinne. Kan Diogo Jota bevara formen ända till ligacupfinalen mot Chelsea 27 februari, ja då ska det mycket till för att Chelseas försvarslinje ska kunna stoppa honom.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.