Mattias Svanberg gör succé i Bologna

Den 5 juli 2018 så värvades den då 19-årige Mattias Svanberg från Malmö FF av italienska Bologna. De första två åren har varit en omställningsperiod för den unge svenska supertalangen och som behövt sin tid att anpassa sig från spelet i MFF och allsvenskan till den tuffare omgivningen i serie A.

Under de första två säsongerna i Bologna så var det mest som inhoppare som vi fick se Mattias Svanberg. Den första säsongen 2018/2019 för Bologna så blev det 23 matcher (0 mål, 3 assists) och 2019/2020 så blev det 25 matcher (1 mål, 2 assists) för den kraftfulle svensken.

Under säsongen 2020/2021 så har också speltiden och produktionen vuxit ytterligare för Mattias under den gamle serbiska storspelaren Siniša Mihajlović som är tränare i klubben. 34 matcher (5 mål, 2 assists) summerades säsongen 2020/2021 med för Svanberg.

Mattias Svanberg har till säsongen 2021/2022 också växlat upp ordentligt i sitt spel och vuxit ut till en dominerande startspelare för Bologna. I skrivande stund så har det blivit 17 matcher (3 mål, 2 assists) och totalt 1288 minuters speltid för Mattias Svanberg.

Klubbarna står i kö för att köpa Mattias Svanberg

Att Mattias gör succé i Bologna har såklart också fått andra större klubbar att få upp ögonen för svensken. Tottenham och Manchester City i England samt Milan, Juventus, Inter och Atalanta i Italien är alla klubbar som sägs vara intresserade av att värva Mattias Svanberg.

Vilken klubb som än blir Mattias Svanbergs kommande i karriären så kommer det garanterat att bli en klubb med större vinnarkultur och där det kommer att ställas högre krav på Svanberg.

Att Mattias är redo för uppgiften att spela för en större klubb är vi på Fotbollskorren fullt övertygade om, något som självklart även kommer att vara positivt för det svenska landslaget i framtiden.

Vi vill se mera av Mattias Svanberg i landslaget

Mattias har även fått speltid i landslaget vid ett par tillfällen, både som inhoppare och från start. Att Mattias kommer att vara en dominerande spelare på miffältet i Sverige nu och i framtiden råder det heller ingen som helst tvekan om.

Att förbundskapten Andersson även ger Svanberg chansen att spela från start är också något som vi tar för givet, allt annat vore tjänstefel av Andersson. Bollen att bli den dominerande stjärnan på mittfältet i landslaget och i den kommande klubben i karriären ligger helt enkelt hos Mattias själv och att han tar ansvar för sin egen utveckling.

Om Mattias gör det jobb som krävs av honom så ser vi en enorm potential i Mattias Svanberg att kunna växa ut till att bli en av de topp 15-20 bästa mittfältarna i världen, vilket även vore helt fantastiskt bra med tanke på den övriga konkurrensen på dessa positioner.

Det är heller ingen större hemlighet att vi på Fotbollskorren gärna skulle se Mattias ta över en permanent plats på mittfältet redan nu och till kommande playoff-möte mot Tjeckien 24 mars 2022.

Spelare som Mattias Svanberg, Alexander Isak, Dejan Kulusevski, Jens Cajuste och Anthony Elanga är de spelare som vi på Fotbollskorren anser utgöra stommen av det svenska landslaget de närmaste 10 åren.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.