Champions League-kvartsfinalerna avgjorda

Kvartsfinalerna i UEFA Champions League 2023/2024 är nu spelade och det bjöds sannerligen på flera dramatiska möten mellan några av Europas bästa klubblag.

Real Madrid slog ut Manchester City efter straffar

I den mest uppmärksammade kvartsfinalen ställdes Manchester City mot Real Madrid. Efter 3-3 i första mötet på Bernabeu krävdes straffar för att avgöra returen på Etihad Stadium. Där blev Antonio Rüdiger hjälte för Real Madrid när han satte den avgörande straffen i en gastkramande straffläggning som slutade 4-3 till det spanska laget. Därmed är de regerande mästarna Manchester City utslagna.

Bayern München vidare efter seger mot Arsenal

Bayern München säkrade sin semifinalplats efter totalt 3-2 mot Arsenal. I returen på Allianz Arena avgjorde Joshua Kimmich med ett stenhårt nickmål i andra halvlek. Arsenals första Champions League-äventyr på länge tog därmed slut i kvartsfinalen.

Barcelona slog ut PSG i jämn batalj

Även Barcelona och Paris Saint-Germain bjöd på en jämn batalj. Andreas Christensen blev matchvinnare för Barcelona med sitt 3-2-mål i slutminuterna på Camp Nou. Därmed vann Barcelona dubbelmötet med totalt 5-4.

Dortmund klart för semifinal efter seger mot Atlético

I den sista kvartsfinalen vann Borussia Dortmund mot Atlético Madrid med sammanlagt 5-4 efter 4-2 hemma i returen. Nu väntar en spännande semifinal mot PSG för Dortmunds unga stjärnskott.

Semifinaler lottas snart

Semifinalerna lottas inom kort och spelas i slutet av april och början av maj. Finalen avgörs på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul den 1 juni. Dit har alltså Real Madrid, Bayern München, Barcelona och Borussia Dortmund tagit sig – men vilket lag står till slut som segrare i Champions League 2023/2024 återstår att se.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.