tele2 arena

Tele2 Arena – Kapacitet och sektioner

Tele2 arena är en av de största arenorna i Sverige där både sport och evenemang håller hus. Här kan du läsa om Kapaciteten för arenan både när det gäller sport och andra evenemang som konserter. Vi kommer även ta en titt på arenans struktur och hur de olika sektionerna ser ut.

Snabba svaret

Hur stor är Tele2 Arenas kapacitet?

Tele2 arena tar in cirka 30 tusen besökare för sport så som fotbollsmatcher och cirka 40 tusen besökare vid evenemang så som musik-konserter.

När är Tele2 Arena byggt?

I september 2010 började man bygga arenan som stog klar för invigningen den 24e augusti 2013.

Vilka lag har Tele2 arena som hemmaplan?

Hammarby och Djurgården spelar sina hemmamatcher på arenan.

Kapacitet i detalj

För sport så går det inte cirka 30.000 besökare på Tele2 Arena. Med den kapaciteten så ligger arenan på en 4e plats av de arenor i Sverige som kan ta in mest åskådare. Här kan du se en lista på de 5 största arenorna i Sverige:

ArenaKapacitet för Sport (cirka)Hemmalag
Friends Arena50.000AIK Fotboll
Ullevi40.000Inget permanent
Tele2 Arena30.000Hammarby & Djurgården
Malmö Stadion26.500IFK Malmö FK
Eleda Stadion22.500Malmö FF

Som du ser så är Tele2 Arena hemmaplan för två lag från Allsvenskan – Bajen och Djurgårn.

Om vi istället kikar på Tele2´s kapacitet för evenemang så blir det såklart en hel del mer än de 30.000 som är möjligt för sport. Då placeras golv ut på själva “planen” och ger plats för många tusen fler åskådare som ofta kan vara stående. Totala kapaciteten för konserter på Tele2 Arena är cirka 40.000.

Tele2 Arena sektioner

Tele2 arena tar som du nu vet många tusentals besökare och det kan såklart vara svårt att hitta på en av våra största arenor i landet. Här nedanför kan du hitta en detaljerad översiktsbild över alla sektioner på arenan.

tele2 arena sektioner

Som du ser så börjar sektionerna från nummer 115 och går uppåt till sektionen med det högsta numret som är 334 på VIP sektionen. Du kan även se handikapp plats för Tele2 arena på bilden som alltså är sektion 108 och 109.

För mer detaljer och förstorad bild rekommenderar vi att du går till Tele2s egna “hitta i arenan” sida.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.