man city

City komfortabelt vidare till kvarten

Manchester City tog en övertygande seger med 3-1 mot FC Köpenhamn i returen av åttondelsfinalerna i Champions League igår kväll på Etihad Stadium. Därmed är de vidare till kvartsfinal med sammanlagt 6-2.

City tog kommandot direkt och gick upp till 2-0 redan efter 9 minuter genom mål av Manuel Akanji och Julian Alvarez. Akanji nickade in en hörna i den 5:e minuten och Alvarez utnyttjade ett grovt misstag av Köpenhamns målvakt Kamil Grabara fyra minuter senare.

Köpenhamn reducerade till 2-1 i den 29:e minuten genom Mohamed Elyounoussi, men Erling Haaland punkterade matchen med sitt 3-1 mål precis före pausvilan. Det var norrmannens 29:e mål för säsongen i alla tävlingar.

Andra halvlek blev mest ett transportsträcka för City som kontrollerade matchen utan problem. De skapade flera chanser till ett fjärde mål men Köpenhamn stod emot.

Statistiken visar Citys övertag:
Bollinnehav: 67% – 33%
Avslut: 21 – 4
Avslut på mål: 9 – 1

Manchester CItyFC Köpenhamn
Bollinnehav67%33%
Avslut214
Avslut på mål91

Manchester City får nu vänta till 15 mars innan de får veta sin motståndare i kvartsfinalen när lottningen äger rum. De är ett av favoritlagen att vinna hela turneringen efter en imponerande säsong hittills.

För FC Köpenhamn är Europaspelet över för den här säsongen. De lär ändå vara stolta över sin insats, att ta sig till åttondelsfinal var en bragd i sig och de stod upp bra mot ett av världens bästa lag.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.