jude bellingham

Världens 5 bästa fotbollsspelare 2024

Fotbollsvärlden är full av otroliga talanger och det är alltid svårt att ranka de allra bästa. Men här är vår lista över de 5 bästa fotbollsspelarna i världen just nu som alla kommer ifrån Europas Toppligor:

  1. Jude Bellingham, Real Madrid och England. 20-årige Bellingham har tagit fotbollsvärlden med storm sedan flytten till Real Madrid förra sommaren. Mittfältaren har redan gjort 20 mål och 8 assist den här säsongen och är en nyckelspelare i både klubb- och landslag får vi nog lov att säga. Med sin teknik, spelförståelse och ledarskapsförmåga tror vi att han har potential att bli en av tidernas bästa.
  2. Erling Haaland, Manchester City och Norge. Norske Erling Haaland fortsätter att imponera i Manchester City med 20 mål på 34 matcher hittills den här säsongen. Många har åsikter om Erling men vi tycker ändp att norrmannen är en komplett anfallare med styrka, snabbhet och en grym målinstinkt. Trots att han missade förra årets Ballon d’Or med en hårsmån lär han vara en av favoriterna i år igen.
  3. Kylian Mbappé, PSG och Frankrike. Mbappé har tagit över stafettpinnen som PSG:s stora stjärna och levererar match efter match. Fransmannen har gjort 26 mål och 7 assist den här säsongen. Med sin explosivitet och teknik är han i princip omöjlig att stoppa när han är i form. Mbappé lär vara en av de tongivande spelarna i sommarens EM och det ska bli riktigt kul att se om han kan bära Frankrike.
  4. Rodri, Manchester City och Spanien. Rodri är hjärtat i Manchester Citys mittfält och lagets viktigaste spelare enligt många. Spanjoren är komplett med sin passningsskicklighet, spelförståelse och magiska förmåga att styra tempot. Han har också gjort 7 mål och 7 assist den här säsongen i Premier League. Rodri slutade femma i Ballon d’Or förra året och siktar säkert ännu högre i år och det är nog inte omöjligt att han är med bland de sista 3.
  5. Lionel Messi, Inter Miami och Argentina. Messi kanske har lämnat den europeiska toppfotbollen men visar i Inter Miami att han fortfarande håller världsklass. 35-åringen har gjort 11 mål och 5 assist på 14 matcher i MLS. Med VM-guldet i bagaget och möjligheten att vinna Copa America i sommar igen är Messi fortfarande med i diskussionen om världens bästa spelare, även om han kanske inte är den solklara favoriten längre.

Om vi tar en titt på andra spelare som ligger och nosar på topp 5 så måste vi såklart nämna namn som Kevin de Bruyne som varit riktigt bra sedan återkomsten efter den långa skadefrånvaron. Men även portugisiska Rafael Leão som är en av de hetaste spelarna i världen just nu.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.