lionel messi

Lionel messi – Den bästa genom tiderna?

Lionel Messi e utan tvekan en av de bästa fotbollsspelarna nånsin. Den här argentinska superstjärnan har gjort en helt sjuk mängd mål under sin karriär. Tänk dig att han har pepprat in över 800 mål totalt! Det e ju helt galet. Bara i La Liga gjorde han typ 470 mål för Barcelona. Och för Argentina har han bankat in över 100 mål. Snacka om målmaskin!

Den korta jätten

Nåt som många kanske inte vet e att Messi faktiskt inte e särskilt lång. Han e bara runt 170 cm. Men det har ju inte direkt hindrat honom från att dominera på planen. Hans låga tyngdpunkt gör att han kan dribbla som en gud och vända på en femöring. Många försvarare har fått se sig lurade av den korta argentinaren genom åren.

Ålder bara en siffra

Messi börjar ju bli lite till åren nu. Han föddes 24 juni 1987, så Lionel e 37 år gammal. Men han verkar fortfarande ha massa fotboll kvar i benen. Efter att ha lämnat Barcelona och Paris Saint-Germain spelar han nu i Inter Miami i Usa. Och han fortsätter att briljera på planen, trots att han närmar sig 40.

En levande legend

Så vad kan man säga om Messi? Jo, att han e en unik spelare som kommer att gå till historien som en av de allra största med vinster i de största turneringarna så som VM och Champions League. Hans målskörd, teknik och spelförståelse e på en helt annan nivå. Och trots att han inte e särskilt lång eller ung längre, så fortsätter han att imponera. Lionel Messi e och förblir en legend inom fotbollen.

Messis familj

Lionel har 3 barn med sin fru Antonela. Att vara barn till världens bästa fotbollsspelare är såklart något som påverkar livet en hel del, främst när det kommer till media. Barnen blir ofta fotade av paparazzis och journalister men Messi verkar klara det rätt bra. Barnen hans heter Thiago, Mateo och Ciro.

Facebook
Twitter
Bild av Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.