christiano ronaldo

Hur många mål har Ronaldo gjort?

Cristiano Ronaldo är utan tvekan en av de mest målfarliga fotbollsspelarna genom tiderna. Den portugisiska superstjärnan har under sin riktigt långa karriär gjort otroliga 893 mål i officiella matcher för klubblag och landslag. Det här gör honom till den spelare som gjort flest mål någonsin i herrfotbollens historia.

Korta svaren

Hur många mål har Ronaldo gjort?

Christiano Ronaldo har gjort 893 mål i officiella matcher under hela sin karriär.

Hur många mål har Ronaldo gjort för Al Nassr?

Han har gjort totalt 64 mål för Al Nassr.

Ronaldo inledde sin proffskarriär i portugisiska Sporting CP där han gjorde 5 mål. Sedan bar det rätt snabbt av till Manchester United där han utvecklades till den världsstjärna han varit sen dess och stod för 145 mål. Men det var i Real Madrid som Ronaldo verkligen exploderade och nådde sin fulla potential som en av de bästa fotbollsspelarna i världen.

Under 9 säsonger i den spanska storklubben gjorde han hisnande 450 mål.

ronaldo i real madrid

Efter tiden i Real Madrid blev det ockå några säsonger i Juventus där det blev totalt 101 mål. En kort, halv-lyckad, återkomst till Manchester United resulterade senare i ytterligare 27 mål innan Ronaldo flyttade till saudiarabiska Al Nassr där han hittills gjort 64 mål. Kontraktet med Al Nassr sträcker sig till sommaren 2025 så nog hinner Ronaldo göra ytterligare några pytsar innan han är klar i Saudiarabien.

För Portugals landslag så har Ronaldo svarat för 128 mål på 206 landskamper, vilket gör honom till den främste målskytten i landslagssammanhang i herrfotbollens historia. Enligt många är fotbolls EM 2024 hans sista mästerskap med landslaget. Men Ronaldo verkar inte vara den personen som “slutar på topp”, så vi misstänker att han kör så länge han får speltid.

Cristiano Ronaldos mål i siffror

LagMål
Real Madrid450
Manchester United145
Portugals landslag128
Juventus101
Al Nassr64
Sporting CP5
Totalt893
Statistiken inkluderar mål fram till 11 juni 2024.

Ronaldos makalösa målskytte har gjort honom till en legend och han har vunit otaliga titlar och individuella utmärkelser under karriären.

Även om han nu är 39 år gammal så visar han trots allt inga tecken på att sakta ner. I Al Nassr fortsätter han att ösa in mål och slå nya rekord.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.