zlatan i regnväder

Hur gammal är Zlatan?

Zlatan Ibrahimović, förmodligen den bästa svenska fotbollsspelaren genom tiderna föddes den 3 oktober 1981 på Västra Skrävlinge församling i Malmö. Så hur gammal är han nu egentligen?

Snabba svaret

Hur gammal är Zlatan Ibrahimovic?

Zlatan är 44 år gammal, han fyllde det i oktober 2024.

När fyller Zlatan år?

Zlatan Ibrahimovic fyller år 3e oktober.

Just nu i skrivande stund år 2024 så är alltså Zlatan 44 år gammal. Trots sin ålder så fortsatte Zlatan att imponera på fotbollsplanen en bit in på fyrtio+. Hans långa och smått osannolika karriär sträckte sig alltså helt sjukt över fyra decennier, från 1990-talet till 2020-talet.

Om vi kikar tillbaka på hans seniorkarriär så debuterade han i Malmö FF:s A-lag 1999, vid 18 års ålder. Sedan dess har han spelat för några av världens största klubbar, inklusive Ajax, Juventus, Barcelona, Milan och Paris Saint-Germain.

I maj 2023, vid 41 års ålder, tillkännagav Zlatan att han till sist avslutade sin professionella fotbollskarriär. Det skedde efter en skadefylld säsong med AC Milan, där han ändå var med och vann Serie A-titeln 2022 för klubben (som han sa att de skulle).

Zlatans karriär präglades av en onåbar förmåga att prestera på toppnivå långt efter den ålder då de flesta fotbollsspelare slutar. Hans fysiska överlägesenhet, tekniska skicklighet och målsinne gjorde honom till en av sportens mest älskade och hatade figurer under mer än två decennier. Nu återstår och se om hans barn kan göra samma resa. Maximilian och Vincent är nämligen båda stora talanger.

Facebook
Twitter
Bild av Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.