Ferran Torres sägs vara klar för Barcelona

Ferran Torres sägs vara Xavis drömvärvning och enligt experten Fabrizio Romano så ska Ferran Torres redan vara klar för “Barca”. I och med att Romano ytterst sällan brukar ha fel när han uttalar sig så starkt om något så ser vi heller inga som helst anledningar att misstro honom heller denna gång. Att Barcelona går ut och bekräftar övergången inom kort är med andra ord att förvänta.

Att det råder en nybyggnation i Barcelona är annars något som står klart. Sedan det som så många hade hoppats på att vara en livslång kärlekshistoria mellan Barcelona och Lionel Messi fick sitt slut under uppmärksammade former i somras så känns det på något vis som att både klubben och fansen fortsatt är i chock efter att Lionel Messi kritat på för PSG.

När det gäller 21-årige Ferran Torres så sägs han vara en av Xavis tre unga och stora pusselbitar för framtiden i laget tillsammans med 19-årige Pedro “Pedri” González López och 19-årige Anssumane “Ansu” Fati Vieira.

Så mycket sägs Torres kosta Barcelona

Ferran Torres är skolad i Valencias välkända ungdomsakademi och skrev 4 augusti 2020 på för Manchester City i Premier League. Till dags datum så har Torres gjort 16 mål på 43 matcher för Manchester City.

När Manchester City köpte Ferran Torres från Valencia så ska han ha kostat klubben cirka 20 miljoner pund, motsvarande cirka 245 miljoner kronor. Nu sägs det att Manchester City ska ha krävt cirka 800 miljoner kronor för Torres men att prislappen till slut kommer att landa med en viss rabatt kring cirka 500 miljoner kronor för Barcelona.

Samtidigt som Ferran Torres sägs vara klar för Barcelona enligt Fabrizio Romano så säger samme Romano att “Barca” också ska vara i långt gångna förhandlingar med att förlänga med yttern Ousmanne Dembélé.

Ytterligare nyförvärv lär komma för Barcelona och spelare lär också få lämna klubben innan transferfönstret stänger i januari. Klart är som sagt att tränare Xavi vill föryngra laget från grunden för att kunna börja bygga upp en ny storhetstid för mäktiga FC Barcelona.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.