djurgården fans

Djurgården besegrade IFK Göteborg med 4-1 i Allsvenskan-premiären

Djurgården inledde Allsvenskan 2024 med en övertygande 4-1-seger borta mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi den 1 april.

Matchen började i högt tempo och Djurgården tog ledningen redan i den 39:e minuten genom Marcus Danielson som satte en straffspark. Strax före pausvilan utökade Lucas Bergvall till 2-0 för Stockholmslaget.

I den andra halvleken fortsatte Djurgården att dominera spelet och skapade flera farliga chanser. IFK Göteborg lyckades reducera till 1-2, men Djurgården drog ifrån igen och vann till slut med klara 4-1.

Djurgårdens tränare var riktigt nöjd med lagets insats. “Vi spelade med stort självförtroende och tog vara på våra chanser. Det här var en viktig seger inför resten av säsongen”, sa han efter matchen.

För IFK Göteborg var förlusten ett tungt bakslag i premiären. Lagets försvarsspel hade stora brister och offensivt skapade man för få målchanser. Tränaren höll med om att laget måste höja sig rejält till nästa match.

Segern gör att Djurgården toppar Allsvenskan-tabellen efter den första omgången. Laget har fått en perfekt start på säsongen och ser nog ut att kunna utmana om guldet även i år.