Vilken klubb värvar Erling Braut Haaland?

Att norrmannen Erling Braut Haaland är sugen på att ta nästa kliv i sin unga fotbollskarriär är ett välkänt faktum. Haaland som har samma agent som vår egna Zlatan Ibrahimovic, Mino Raiola, hintar om att det kan komma till att bli aktuellt med ett klubbyte för Haaland redan till sommaren 2022.

Haaland som sommaren 2021 värderades till dryga 1,8 miljarder kronor kommer med andra ord att få klubben som vill ha Haalands namnteckning att öppna plånboken rejält. Vilka klubbar finns det då som har en plånbok som är lika stor som Joakim von Ankas guldvalv och som kan bli aktuella att värva Haaland?

Att det är en knapp handfull engelska premier league-klubbar som anses ligga närmast till hands för att få Haaland att kruta in mål för dom redan till säsongstarten 2022 är heller ingen hemlighet. Manchester City och Chelsea är favoriter hos de flesta spelbolagen på marknaden att värva över Erling Braut Haaland till 2022.

Efter Manchester City och Chelsea så skuggar Real Madrid som en av förhandsfavoriterna till att få Haalands namnteckning. Real Madrid som även är världens rikaste klubb sägs också vara beredda att göra en rejäl rensning i truppen för att kunna erbjuda Haalands nuvarande klubb, Borussia Dortmund, de slantar som de kommer att kräva för Haaland ihop med att man även lär behöva göra Haaland till en av världens bäst betalda spelare genom tiderna.

Kan det bli Barcelona för Haaland?

Även Manchester United har nämnts allt flitigare i diskussionen kring vad som blir Haalands kommande klubb och får ses som en dark horse i sammanhanget. För många Barcafans där ute så finns också förhoppningen om att klubben ska få ordning på sin ekonomi och kunna värva över Haaland, något som undertecknad i dagsläget ser som föga troligt.

Att det inte kommer att bli en övergång till det redan stjärnfyllda Paris Saint Germain är heller inget vi tror på men detta skulle ändå kunna bli aktuellt om den franske stjärnan Kylian Mbappé inte kritar på ett nytt kontrakt för klubben. Mbappés kontrakt med PSG sträcker sig till 30 juni 2022 och där det även ryktats att Mbappé skulle vara på gång till Real Madrid.

Fotbollskorren.se tippar

Det kan till och med bli så att Erling Braut Haaland stannar kvar i Bundesliga men att han gör den övergång som vi sett så ofta i tysk fotboll de senaste åren, nämligen den när Borussia Dortmund förädlar talangfulla spelare som man sedan säljer dyrt till tuppen i hönshuset, Bayern München.

För att summera denna artikel och spekulationerna kring den reslige norrmannen Haalands framtid, vilken blir då dennes kommande klubb? Vi på fotbollskorren.se sätter en norsk lusekofta och en tunna tysk weissbier på att norrmannens val till slut står mellan Manchester City och Real Madrid och där vårt tips ändå får bli att det till slut blir “Los Blancos” som får Haalands namnteckning på ett kontrakt.

Får vi svaret redan till sommaren 2022 vilken som blir norrmannens nya klubb eller behöver vi vänta ända till sommaren 2023? En stark gissning är att övergången, oavsett till vilken klubb det ändå blir, kommer att ske för norrmannen redan till sommaren 2022.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.