Vart hamnar Fiorentinas målkung Dusan Vlahovic?

Den unge och kraftfulle serben Dusan Vlahovic har fullkomligt öst in mål för Fiorentina i Italienska Serie A. Hela 21 mål på 37 matcher blev det för Vlahovic under den gångna säsongen och denna säsong har inte börjat ett dugg sämre utan snarare tvärtom.

I skrivande stund så har Vlahovic gjort 15 mål på 17 matcher i Serie A, statistik som såklart gör att det är en tidsfråga innan Vlahovic lär spela i ett bättre lag än Fiorentina. Lag som Juventus, Manchester United, Manchester City, Arsenal och Tottenham sägs alla vara redo att öppna plånboken för att värva över serben.

Även nyrika Newcastle sägs också vara redo att ge sig in i leken för att få Vlahovics signatur på ett kontrakt. Newcastle sägs också redan ska ha lagt ett bud på Vlahovic på närmare 100 miljoner Euro, motsvarande en dryg miljard svenska kronor, allt enligt RAI-journalisten Filippo Grassia.

Priset för Dusan Vlahovic lär hamna över en miljard kronor

Fiorentina har tidigare krävt minst 900 miljoner kronor för att släppa forwardsstjärnan. Om serben själv är sugen på att lämna vackra Florens i Italien för ett bottenlag i England och som troligtvis åker ur Premier League ska vi dock låta vara osagt, en flytt som troligtvis heller inte skulle främja Vlahovics utveckling men där det mesta i slutändan som vanligt ändå kommer att handla om pengar.

Vi kan nog också kallt räkna med att tidigare nämnda klubbar inte kommer att ge sig så lätt för att få Vlahovic att välja just dom och ingen annan. Fortsättning lär följa inom kort om vilket lag som blir Dusan Vlahovics kommande.

Även för svensk del så kommer vi att få känna på Dusan Vlahovics krafter och målfarlighet framöver. Sverige och Serbien möts nämligen i Uefa Nations League 2022/2023. 9 juni 2022 så tar Sverige emot Serbien på hemmaplan och bortamötet mot serberna äger rum 24 september 2022. Övriga lag i Sverige grupp i Nations League 2022/2023 är Slovenien och Norge.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.