Jesper Karlsson ser ut att förlänga med AZ Alkmaar

Att landslagsspelaren Jesper Karlsson gör dundersuccé i Nederländska AZ Alkmaar är ingen större nyhet. I sin debutsäsong för klubben gjorde Jesper 11 mål och 9 assist.
I sin nuvarande andra säsong för AZ så har Jesper fortsatt att dominera med sina snabba fötter och sina läckra framspelningar.

I skrivande stund så har Jesper gjort 7 mål och 5 assist och det är att räkna med att dessa siffror säkerligen kommer att kunna dubbleras innan säsongen är över i Nederländerna fram till våren. Jesper har ett gällande kontrakt som sträcker sig med AZ Alkmaar över 2025 men där det redan nu snackas högt om att “Jeppe” ska vara väldigt nära att krita på en förlängning av sitt kontrakt om som då skulle gälla över säsongen 2026.

Jespers succé i Nederländerna har såklart gjort att han ryktats till större klubbar i landet som både Ajax och PSV Eindhoven men där det även ska finnas ett intresse hos än större internationella klubbar.

AZ Alkmaar en språngbräda till större klubbar

Att AZ Alkmaar definitivt inte kommer att vara Jesper Karlssons slutdestination som fotbollsspelare står såklart redan skrivet här och nu. Det ska bli otroligt intressant att se vad Jesper Karlsson kommer att kunna göra på planen i en än bättre klubb och liga, något som framtiden kommer att utvisa.

När AZ Alkmaar köpte loss Jesper från IF Elfsborg under sommaren 2020 så betalade man cirka 20 miljoner för Karlssons tjänster. Idag så ryktas det att AZ Alkmaar ska ha satt en prislapp på Jesper för dryga 120 miljoner kronor, vilket vid en försäljning får ses som en riktig bra förtjänst för AZ Alkmaar som på bara drygt 1,5 år skulle göra en vinst på cirka 100 miljoner kronor vid en försäljning.

Vi på fotbollskorren.se ser heller ingen gräns för Jespers utveckling utan tror snarare att Jesper Karlssons namnteckning kommer att kosta klubben som köper honom från AZ Alkmaar +150 miljoner kronor när väl den dagen kommer.

En förhoppningsvis större roll i landslaget väntar

Jesper har också gjort ett par pigga inhopp i landslaget och att Jesper kommer att få chansen från start i de kommande träningmatcherna med Sverige är något som vi också tar för givet. Det är ingen hemlighet att vi på fotbollskorren.se gärna skulle se Jesper Karlsson ta en startplats i laget i det kommande playoff-mötet mot Tjeckien på Friends Arena 24 mars 2022.

Det står klart att Sverige först och främst behöver besegra Tjeckien i enkelmötet på Friends för att sedan även behöva besegra vinnarna från mötet mellan Ryssland-Polen för att kunna kvittera ut VM-biljetten till Qatar 2022.

Det är alltså med andra ord två matcher som Sverige behöver vinna för att ta sig hela vägen till VM. Ska vi kunna njuta av en blågul fotbollsfest i Qatar så behövs även en ytterligare dimension i det svenska spelet, något som Jesper Karlsson också skulle bidraga med.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.