De engelska klubbarna står i kö för att värva Jude Bellingham

Att de engelska Premier League-klubbarna står i kö för att värva Jude Bellingham råder det inga som helst tvivel över, vilka som även har råd att få Bellinghams signatur på ett kontrakt är dock en helt annan fråga.

Jude Bellingham, med Birmingham City FC som moderklubb, har gjort dundersuccé i sin tyska klubb Borussia Dortmund, som han skrev på för 20 juli 2020.

Att Jude som ung 18-åring skulle välja en tysk storklubb före någon av alla engelska toppklubbar som redan då stod i kö för att värva Bellingham var något oväntat, men som ändå har visat sig varit positivt för hans utveckling.

När Dortmund värvade Bellingham från Birmingham så hade han enbart gjort 44 matcher för A-laget och på dessa matcher gjort 4 mål och 3 assists. Den tyska storklubben ska ha betalat cirka 295 miljoner kronor för Bellinghams namnteckning på kontraktet.

Borussia Dortmund fortsätter att förädla talanger

Att Borussia Dortmund har gjort sig kända för att förälda supertalanger är ingen större nyhet. Inte så sällan så har Dortmund sålt sina förädlade superstjärnor till den ständiga antagonisten, Bayern München, något som man knappast kommer att göra när det gäller Jude Bellingham.

Jude sägs stormtrivas i klubben och att spela hemma på Signal Iduna Park inför den “gula väggen” av över 80 000 fans och under tränaren Marco Roses ledning, av vilken han också har fått ett stort ansvar och förtroende av.

Att Jude Bellingham stormtrivs i Borussia Dortmund visar såklart också den kontraktsförlängning som han gjorde med klubben under sommaren 2021. Med det förlängda kontraktet så gäller Jude Bellinghams avtal med Borussia Dortmund till och med 30 juni 2025.

De 295 miljoner som Bellingham kostade Borussia Dortmund 20 juli 2020 kommer som vanligt att visat sig ha varit en synnerligen bra affär för klubben vid en kommande vidareförsäljning. Det sägs att Dortmund kan tänka sig att sälja sin unga superstjärna för cirka 90 miljoner pund, vilket innebär motsvarande cirka 1 miljard kronor.

Så, vilken eller vilka engelska klubbar är det då som ligger i framkant för att värva hem Bellingham till snålblåsten och ösregnet på de engelska öarna igen? Som vanligt så är det Manchester City, Manchester United, Chelsea och Liverpool som det snackas allra mest om.

Att Jude Bellingham tidigare har uttryckt sin beundran för Liverpool är allmänt känt och att den gamla Liverpoollegenden Steven Gerrard är Bellinghams barndomsidol är heller ingen hemlighet.

Med detta i bagaget så är vi på Fotbollskorren övertygade om att Liverpools ledning kommer att be Steven Gerrard slå en signal till Bellingham och hans agent för att försöka värva hem honom till England och Liverpool. Kom med andra ord ihåg vart ni hörde det först, Jude Bellinghams kommande klubb blir Liverpool FC.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.