Är Dejan Kulusevski på väg bort från Juventus?

Vår unga svenska forwardstjärna Dejan Kulusevski omges fortfarande av starka transferrykten. Den 2 januari 2020 så kritade Kulusevski på ett kontrakt med Juventus efter att Juventus köpt loss Dejan Kulusevski från ligakonkurrenten Atalanta för motsvarande cirka 365 miljoner kronor.

Sedan Max Allegri tog över tränarsysslan i Juventus så har dock Kulusevski haft svårt att få speltid och mestadels fått agerat inhoppare. Det har också ryktats om att Kulusevski inte ska ingå i Allegris framtidsplaner för hur han vill forma sin laguppställning i Juventus.

Det ryktas också om att Juventus gärna vill sälja Kulusevski för att kunna värva Fiorentinas skyttekung Dusan Vlahovic. Prislappen för Kulusevski ska enligt Italienska Calciomercato.com ligga på cirka 350 miljoner kronor.

Klubbarna som sägs ha visat intresse för Dejan

Så vilka klubbar snackas det allra mest om att kunna bli Dejan Kulusevskis nya arbetsgivare? En rad engelska Premier League klubbar som Tottenham och Arsenal pratas det allra högst och mest om samtidigt som även Everton ska ha gett sig in i leken om att få Kulusevskis signatur på ett kontrakt.

Vilken klubb hade du allra helst sett Dejan Kulusevski i? Vi på Fotbollskorren hade gärna sett Kulusevski skriva på Arsenal då vi är övertygade om att Dejans spelstil hade passat perfekt in i hur “The Gunners” spelar och även i hur tränare Mikel Artetas framtidsplaner ser ut för laget.

Det råder heller ingen som helst tvekan om att Dejan skulle ha goda chanser till att ta en startplats i Arsenal och på så vis också ha goda möjligheter att utveckla sitt spel i en av världens bästa ligor och under en tränare som verkligen tror på honom.

Från Brommapojkarna till Atalanta

Redan som 16-åring (juli 20216) så lämnade Dejan Kulusevski plantskolan Brommapojkarna för att bli ungdomsproffs i Atalanta. Kulusevski kostade Atalanta cirka 3,5 miljoner Euro, motsvarande drygt 36 miljoner kronor när man köpte honom från Brommapojkarna 2016.

Efter spel i Atalantas ungdomsakademi så har det också blivit spel i Parma och Juventus för den unga svensken som nu alltså ser ut att vara på väg bort från den Italienska fotbollen och Max Allegris frysbox till att förhoppningsvis hamna i en toppklubb i Premier League.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.