Uppladdning inför match

5 olika sätt som svenska fotbollsfans laddar upp på inför match

Fotboll är en av de sporter som många svenskar älskar att titta på. Det är mer än bara en sport. För många är det mer tradition och en del av deras kultur. Man är trogen sitt lag och ibland kan man ställa till med stora fester inför en fotbollsmatch.

Det kan vara stor skillnad på hur man väljer att ladda inför en match. Vilken dag i veckan spelas matchen och hur viktig anser man att matchen är. I stora event som EM och VM är det ofta fler som följer matcherna, på olika sätt. Hur man väljer att titta på matchen kan också bero på vilket humör man är på.

1. Att besöka en av favoritpubarna skapar mer spänning på det viset att det finns många andra fans där. Man kan hojta tillsammans och diskutera olika händelser med andra fotbollsfans. Det är även bekvämt och lite av en vardagslyx, då man kan unna sig att bli serverad mat och dryck. Man behöver inte tänka på vare sig förberedelser eller efterarbete.

2. När det gäller en av de mer viktiga matcherna, de som sker i finalerna, så är det många som vill ställa till med lite fest på hemmaplan. Grillad mat uppskattas av många svenskar och att njuta av detta före en match skapar en trevlig stämning bland vänner och familj. Sen är man redo för att bänka sig framför matchen. Det blir mer fest än bara att titta på en fotbollsmatch.

3. Sen finns det såklart de dagar då man hellre sitter ensam eller med enstaka likasinnade, hemma i soffan. Bara ta det lugnt och följa matchen. Antingen för att man har haft en lång vecka eller för att man helt enkelt föredrar att se matchen i lugn och ro.

4. En del anser att det allra bästa sättet att se en fotbollsmatch är att se den live, på arenan där den utspelas. Redan i kön på väg in till arenan känner man av adrenalinet från alla andra fans. Det byggs upp en högre grad av spänning och stämningen är nästintill svår att beskriva. Att dessutom få se proffsspelare på riktigt och följa händelser under matchen ur sin egen synvinkel. Det är en upplevelse som fans aldrig glömmer.

5. Vill man göra det lite roligare inför landslagsmatcher så kan man ställa till med fest med tema från en av länderna. Till exempel genom att servera mat som är en av deras nationalrätter och att ha ett särskilt tema. Dekorationen kan ju vara så enkel som små flaggor eller servetter som går i det specifika lagets färger. Ungefär som att besöka puben, men på hemmaplan och enbart med vänner eller familj.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.