Fotbollsresor till Spanien-populärt bland svenskarna

Att åka iväg till olika länder för att se sitt favoritlag spela fotboll live har varit populärt i många år – och intresset ökar för varje år som går. Det är inte konstigt då det är en väldigt mäktig upplevelse att få uppleva stämningen på de stora arenorna i världen och se på fotboll av allra högsta klass.

Förutom att se på fotboll i England så har intresset för att åka och kolla på spanska La liga ökat lavinartat på senare tiden – detta mycket för att intresset för de spanska lagen Real Madrid och Barcelona hela tiden blir större och större.

Santiago Bernabéu och Camp Nou

En stor orsak till att intresset för Real Madrid och FC Barcelona, förutom att de spelar fotboll i världsklass, är att deras hemmaarenor är enorma jämfört med de svenska arenorna. 

Den största arenan i Sverige är Friends Arena som tar emot 50 000 besökare och Real Madrid hemmaarena Santiago Bernabéu tar emot 81 044 åskådare. Arenan blev framröstad till världen vackraste arena år 2003 då en omröstning skedde i Rom, Italien.

Camp Nou som är FC Barcelonas hemmaarena är störst i Europa och sväljer i dagsläget 99 354 besökare – men har ett publikrekord på 120 000 åskådare. 

Detta var under den tiden när det fortfarande fanns ståplatser på stadion och var på kvartsfinalen av Europacupen mellan FC Barcelona och Juventus år 1986. Förutom fotboll så används stadion till konserter och storheter som Julio Iglesias, Michael Jackson och Bruce Springsteen har spelat där.

Att tänka på inför din fotbollsresa till Spanien

Det kan vara bra att tänka igenom vad som är viktigt för dig innan du beställer en fotbollsresa. Förutom att välja vilken match du vill se så är det bra att veta när och hur du ska resa dit och över hur du vill bo när du väl är på plats.

Det finns många aktörer som säljer färdiga paketresor där allt ingår och då ska du vara medveten om att priset kan skilja rejält beroende på vilken kategori av plats du vill ha på matchen, tider för flyg och var du ska bo. 

Det kan också vara värt att kontrollera priserna om du själv bokar fotboll, flyg och boende istället för ett färdigt paket. Det absolut viktigaste är då att du försäkrar dig att du köper en riktig biljett till matchen då det kan finnas många bedragare som säljer ogiltiga biljetter.

Ett boende i närheten av själva stadion är att föredra då det alltid är kaotiskt när tusentals fans samtidigt ska ta sig till arenan för att se sitt favoritlag. Var ute i god tid och ha inte bråttom tillbaka efter matchen.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.