Emil Forsberg vinner guldbollen 2021

Sveriges bästa fotbollsspelare 2021 heter enligt Aftonbladets jury, Emil Forsberg. Det är “Foppas” första guldboll som spelas hem och det råder ingen som helst tvekan att det är en mycket välförtjänt vinst för vår svenska fotbollsstjärna. Emil Forsberg vinner guldbollen efter motiveringen:

”Svenska fotbollsförbundets och Aftonbladets Guldbollen går till en spelare som har vuxit ut till en avgörande ledare i landslaget. Med en kombination av spelförståelse och spetsegenskaper av lojalitet och lekfullhet så lyfte han Sverige i EM och sig själv till en ny nivå.”

Enligt oss på Fotbollskorren så har Emil Forsberg bevisat om och om igen att han är den motor och den kreativa kraft på det svenska mittfältet som visat sig vara så enormt viktig för det svenska spelet och för att blågult ska kunna vinna fotbollsmatcher.

Under EM 2021 så var Emil fenomenal, ja det var inte långt ifrån att stjärnan från Sundsvall till och med plockade hem skytteligavinsten i hela Europamästerskapet. Det blev till slut 4 mål för Emil i mästerskapet, det kunde med centimetrarna på rätt sida ha blivit ytterligare ett par baljor då Emil både hade ett par skott i stolpen och i överliggaren i turneringen.

Cristiano Ronaldo i Portugal och Patrik Schick i Tjeckien delade skytteligavinsten i EM på 5 gjorda mål vardera. Emil Forsberg, Harry Kane i England, Karim Benzema i Frankrike och Romelu Lukaku i Belgien stämplade alla ut från mästerskapet med 4 gjorda mål var.

“Foppa” har också fått en nytändning i sin tyska klubb, RB Leipzig, efter klubbens tränarbyte och han var utan tvekan i sitt livs form när han nyligen fick utgå med en lårskada i en match mot Arminia Bielefeld 18 december.

Rehabilitering väntar för Emil Forsberg

Vi var många svenska fotbollssupportrar som satte morgonkaffet i vrångstrupen när vi läste att RB Leipzig gick ut med att Emil Forsberg befaras vara borta i upp till 2 månader, särskilt eftersom Emil onekligen varit i sitt livs form och synnerligen på grund av att ett stentufft playoff-möte mot Tjeckien väntar på Friends Arena 24 mars 2022.

Om det inte blir något bakslag i rehabiliteringen så ska det dock inte vara någon fara för att Emil ska hinna komma tillbaka i gammalt gott slag och även hinna få flertalet matcher i kroppen innan playoff-mötet mot Tjeckien väntar.

Fortsätter Emil “Foppa” Forsberg att spela under 2022 som han gjorde under 2021 så finns det såklart mycket goda möjligheter enligt oss på Fotbollskorren att han också kan kvittera ut guldbollen igen den kommande säsongen.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.