Fotbolls VM i Qatar

Bra svensk lottning till Nations League 2022

En ynka poäng blev det i förra årets Nations League för Sverige. Att det endast sparkades hem enda pinne beror såklart också på det motstånd som Sverige mötte i sin forna grupp i A-divisionen. Frankrike (som till slut vann Nations League), Kroatien och Portugal stod för motståndet, med andra ord bland det svåraste motstånd som det går att skrapa ihop i fotbollseuropa.

I och med att Sverige kom sist i sin grupp i förra årets Nations League så innebar detta att Sverige förpassades ner till B-division. En snabb visit i B-divisionen för att åter kunna spela i A-divisionen ser dock mycket lovande ut för svensk del.

Förbundskapten Andersson "Jag är världssämst på lottning"

Till Nations League 2022 så lottades Sverige in i grupp B4 tillsammans med Serbien, Slovenien och Norge. Efter lottningen så kommenterade förbundskapten Janne Andersson på en digital presskonferens att “jag är världssämst på lottning”, en kommentar som är svår att förstå sig på för oss på Fotbollskorren då lottningen knappast hade kunnat bli så mycket bättre.

Läser man annan svensk media eller fotbollsbloggar så är det på vanligt svenskt vis “en väldigt svår lottning”, något som på något konstigt vis alltid ligger i vår svenska natur att alltid säga. Vi på Fotbollskorren anser att Sverige ska ses som favoriter till att vinna gruppen, tätt följda av ett starkt Serbiskt lag.

Slovenien har kapaciteten för att störa och vinna både Sverige och Serbien i enstaka matcher men räcker knappast till sett över gruppens alla 6 matcher. Skidåkarlandet Norge då? Ja, visst har man en stark Erling Braut Haaland i anfallet och en duktig Ødegaard på mittfältet, men mycket mera än så finns det inte innanför lusekoftan att komma med.

Visst kryssade vi mot lillebror Norge i det senaste EM-kvalet (3-3 och 1-1) men båda dessa två matcher var egentligen under långa stunder långt ifrån bra sett till spelet för svensk del. Ett svenskt lag av idag är betydligt bättre än vad man var då och ska bara besegra vår lillebror i väst i båda mötena länderna emellan.

Hur slutar då grupp B4 i Nations League 2022? Fotbollskorrens tips:
1. Sverige.
2. Serbien.
3. Slovenien.
4. Norge.

Sveriges spelschema i Nations League 2022

Slovenien-Sverige 2 juni kl. 20:45. Fotbollskorrens tips 1-1.

Sverige-Norge 5 juni kl. 20:45. Fotbollskorrens tips: 3-0.

Sverige-Serbien 9 juni kl. 20:45. Fotbollskorrens tips: 2-1.

Norge-Sverige 12 juni kl. 18:00. Fotbollskorrens tips: 1-2.

Serbien-Sverige 24 september kl. 20:45. Fotbollskorrens tips: 1-1.

Sverige-Slovenien 27 september kl. 20:45. Fotbollskorrens tips: 2-0.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.