Ferran Torres är KLAR för Barcelona

Ändå sedan i somras så har det ryktats om att Ferran Torres skulle vara på väg till Barcelona, något som vi på Fotbollskorren senast skrev om 27/12-2021. Nu är följetången Ferran Torres också över för denna gång då han just har presenterats som ny spelare i FC Barcelona.

Torres har kritat på ett kontrakt med Barca som sträcker sig fram till sommaren 2027. Övergångssumman har uppgetts hamna på cirka 55 miljoner euro för Torres men det som framför allt sticker ut i Torres kontrakt är Torres utköpsklausen, denna är skriven på nätta en miljard euro, vilket innebär drygt tio miljarder svenska kronor.

Detta innebär även att Torres utköpsklausul landar på samma belopp som Ansu Fati och Pedri också har inskrivet i sina respektive kontrakt. Precis som Fotbollskorren också har rapporterat tidigare om så står det glasklart att det just är ynglingarna Ansu Fati, Pedri och nu även Ferran Torres som Barcelona knyter upp för många år framåt för att dessa tre spelare också ska utgöra stommen i det lag som ska ta Barcelona in i en ny storhetstid.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.