En rejäl upprensning i Manchester Uniteds trupp till säsongen 2022/2023 väntas

Manchester United är ett klassiskt lag med mängder av supportrar i England och över hela världen. Inte minst så är supporterskaran till den engelska klubben enormt stor även i Sverige. De senaste åren så har dock United fått tagit ett par kliv nedåt i hierarkin i engelska Premier League där man fått sett sig bli omsprungna av lag som Chelsea, Liverpool och inte minst av de värsta tänkbara, Manchester City.

Att Manchester City, Liverpool och Chelsea har en enormt starkt ekonomisk grund i ryggen är såklart en viktig förklaring till att denna topptrio seglat förbi Manchester United de senaste åren.
Att vara Englands fjärde bästa lag som bäst (Tottenham och Arsenal vill säkerligen också ha ett finger med i spelet om detta) är såklart inte nog bra för alla United-supportrar världen över.

Så, vilken upprensning i truppen är det som Manchester United egentligen behöver göra för att återigen bli ett lag som först och främst slåss om titeln i Premier League och så småningom även om titlar ute i Europa? Vi på Fotbollskorren.se anser att man saknar 2 riktigt starka försvarsgeneraler i backlinjen, 1 offensiv och 1 defensiv spelare i världsklass på mittfältet samt 1 anfallare av högsta klass som levererar 20-25 mål i ligaspelet år efter år.

Dessa spelare anser vi inte hålla måttet

Ska vi se till försvarslinjen så är spelare som Victor Lindelöf, Eric Bailly, Phil Jones, Harry Maguire och Alex Telles alla duktiga försvarare men samtidigt så är dessa knappast några spelare som vi anser vara framtiden för Manchester United om man på allvar vill bli den gigant i fotbollsvärlden som man en gång var.

Diogo Dalot, Raphaël Varane, Aaron Wan-Bissaka och Luke Shaw är de som vi håller som Uniteds bästa försvarare i dagsläget även om det också ska sägas att vi heller inte anser dessa vara den stabila grund som United behöver för att kunna bli en världsmakt inom fotbollen igen.

Manchester United har de senaste åren släppt in alldeles för många mål för att vara en topp tre klubb i Premier League, så en rejäl upprensning i försvarslinjen är att förvänta. På mittfältet så är den eviga frågan om Paul Pogba ska förlänga sitt kontrakt eller inte. Pogba är i sina bästa stunder en fantastisk fotbollsspelare men har svårt att leverera ett kontinuerligt riktigt bra mittfältsspel över tid så som egentligen behövs.

Värvningen av Cristiano Ronaldo var till stor del en symbolisk värvning av att den förlorade sonen sluter cirkeln och kommer hem till United igen. Även om Cristiano har varit lysande så är det ändå en 36-årig världsstjärna som troligtvis ser slutet av sin karriär, vilket innebär att Cristiano Ronaldo inte kommer att tillhöra framtiden för Manchester United.

Juan Mata och Jesse Lingard har båda kontrakt som går ut under 2022 och är spelare som vi heller inte tror att United kommer att förlänga med. Till det tunna mittfältet anser vi att United behöver värva minst två spelare i världsklass varav 1 offensiv mittfältare och 1 defensiv mitfältare.

Anthony Elanga gör dundersuccé

Det som har sett allra mest intressant ut i Manchester United under flera år är just anfallet, och när vi säger detta så menar vi de unga forwardstalanger som United ståtar med. Med unga talanger som Marcus Rashford, Mason Greenwood och nyss invärvade Jadon Sancho så ser denna lagdel otroligt spännande ut för framtiden. En trött Edison Cavani har ett kontrakt som går ut under 2022, det lär inte Manchester United vilja förnya.

Det som dock ser allra mest spännande ut i hela Manchester Uniteds trupp står en ung 19 årig svensk för, nämligen Anthony Elanga. Vilka helt enorma kliv som Anthony Elanga har tagit i sin utveckling enbart det senaste året. Här ser vi med spänning fram emot vad Elanga kommer att uträtta i United redan denna säsong och även i framtiden. Ja vi tror faktiskt att Elanga kommer att få mer och mer speltid redan denna säsong och att han även kommer att ha en mycket god möjlighet att ta en starttröja i Manchester United redan till säsongen 2022/2023.

Vi förväntar oss också att Anthony Elanga får chansen i det svenska A-landslaget omgående, allt annat vore tjänstefel av förbundskapten Andersson. Vår unga svenska storstjärna ihop med nyss nämnda Rashford, Greenwood och Sancho till trots så behöver ändå Manchester United ha en pålitlig målskytt i laget redan till kommande säsong, en målskytt som också behöver leverera 20-25 mål i säsong efter säsong för att Manchester United ska bli ett lag som slåss om titeln i England och om titlar ute i Europa.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.