Champions league åttondelsfinaler

Åttondelsfinalerna i Champions League är lottade

Efter över 3-timmars strul vid lottningen från UEFA:s sida som till slut ledde till omlottning så är äntligen åttondelsfinalerna i årets Champions League klara. Åttondelsfinalerna ser ut som följer:

Sporting Lissabon – Manchester City

Paris Saint-Germain-Real Madrid

Salzburg – Bayern München

Inter Milan – Liverpool

Chelsea – Lille

Villarreal – Juventus

Benfica – Ajax

Atlético Madrid – Manchester United

Även om det är massor av härliga möten att se fram emot så handlar såklart det mesta snacket på förhand om en match, ja ni har säkerligen redan gissat rätt, PSG-Real Madrid.

Ett tungviktsmöte av sällan skådat slag väntar alltså redan i åttondelsfinalen och där mötet Real Madrid-PSG lika gärna hade kunnat varit en färgsprakande final i Champions League att se fram emot för alla fotbollsälskare världen över. Åttondelsfinalerna inleds 15:e februari 2022.

Fotbollskorren tippar åttondelsfinalerna

Sporting Lissabon – Manchester City

Manchester City är såklart jättefavoriter att vinna detta dubbelmöte. Dock så får inte britterna underskatta Sporting Lissabon som sett starkare ut än någonsin i det internationella spelet som i det inhemska spelet i Liga Portugal Bwin. Nu möter dock Sporting på ett bättre motstånd än någonsin tidigare, Manchester City till kvartsfinal.

PSG – Real Madrid

Vilken på förhand fantastisk åttondelsfinal vi har att se fram emot. Real Madrid har gått som tåget i La Liga och har på 19 spelade matcher= 14 vinster, 4 oavgjorda, 1 förlust och 41-16 i målskillnad. 

Lika bra som Real Madrid har gått i La Liga har PSG gått i franska Ligue 1. PSG har på 19 spelade matcher= 14 vinster, 4 oavgjorda, 1 förlust och 39-17 i målskillnad. Med världens bästa fotbollsspelare genom alla tider i laget, Lionel Messi, så blir Fotbollskorrens tips att PSG vinner detta gigantmöte.

Salzburg – Bayern München

Mäktiga Bayern München vinner detta klart mot Österrikarna. Ett Bayern München som är en stark kandidat till att ta hem hela turneringen.

Inter Milan – Liverpool

Ett jämnt möte att vänta som lika gärna hade kunnat varit en semifinal i Champions League. Vårt tips blir ändå till slut att Klopps mannar drar det längsta strået och tar sig till kvartsfinal.

Chelsea – Lille

Lille OSC gick och spelade hem Ligue1 i Frankrike före PSG förra säsongen, något som var en otrolig bedrift. I år så går man sämre i ligaspelet där man för tillfället befinner sig på en 8:e plats i ligan. Jämnt möte att förvänta även här där vårt tips ändå blir att Chelsea tar sig vidare till kvartsfinal.

Villarreal – Juventus

Som så många andra matcher i åttondelsfinalerna så väntas här ytterligare en jämn batalj. Hade det varit ett Juventus som varit lika bra som man var för 3-4 år sedan så hade tipset varit solklart med Juventus som vinnare i detta dubbelmöte. 

Nu sticker vi ut hakan och tippar att “Los submarinos amarillos”, (de gula ubåtarna) Villarreal, är de som vinner detta dubbelmöte lagen emellan.

Benfica – Ajax

Även här ett jämnt möte att vänta mellan två otroligt offensiva och sevärda lag. Känslan är ändå att Amsterdams stolthet AFC Ajax är det något bättre laget sett över två matcher.

Atlético Madrid – Manchester United

Manchester United började bra i ligaspelet i Premier League men har gått sämre på slutet. Diego Simeones mannar i Atlético Madrid är för många supportrar en besvikelse så långt i ligaspelet i Spanien. 29 inspelade poäng och en 5:e plats så långt för Atlético Madrid är helt enkelt inte bra nog för supportrarna.

För Atlético Madrids del så är det främst den tidigare så ramstarka defensiven som inte fungerat som den ska, 22 insläppta mål på 18 matcher har det blivit i ligaspelet för Atlético Madrid . Tipset blir ändå att Atlético Madrid tar sig samman och kniper kvartsfinalplatsen.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.