fotbollsspelare som är skadad

Elitfotbollsspelares intressen vid sidan av fotbollen

För fotbollspelare som har fotbollen som ett heltidsyrke så handlar det mesta såklar om just fotbollen när det väl är säsong. Att kunna koppla av och återhämta sin kropp både fysiskt och mentalt är också lika viktigt, något som ibland kan se olika ut från spelare till spelare.

Idrottsmassage, kalla och varma bad, bastu, stretching och olika typer av rörelseträning tillhör några av de mest vanliga formerna av fysisk återhämtning för de flesta fotbollsspelare som spelar på elitnivå. Gott om vila samt rätt och näringsrik kost är lika viktigt det.

När det gäller den mentala återhämtningen så skiljer sig tillvägagångssätten betydligt mera åt från spelare till spelare. Att ägna kvalitetstid med nära och kära är något som självfallet kommer först för alla spelare, något som det många gånger finns mera tid för under off-season, detta gäller inte minst för fotbollsspelare som till vardags spelar i klubbar i andra länder.

Studier och investeringar

För många aktiva spelare så finns redan nu också tankarna på tiden efter karriären, något som gör att man redan under den aktiva karriären studerar till ett yrke som man sedan kan falla tillbaka på efter fotbollskarriären är avslutad.

Olika typer av investeringar som exempelvis aktier, fonder, guld, fastigheter, kryptovalutor är andra intressen som många fotbollsspelare är intresserade av. Tjänar man riktigt bra på sitt yrke som fotbollsspelare så lockas många spelare av att investera i olika typer av nya företag, produkter eller tjänster.

Ren och skär avkoppling får många spelare också av att spela sina favoriter bland spelautomaterna hos exempelvis Casinomedsnabbauttag.se. Poker och trav är andra stora intressen hos många fotbollsspelare som tycker om spänningen och tävlingsmomenten som dessa intressen också kan erbjuda.

En kort karriär som fotbollsspelare

Som fotbollsspelare så är också karriären många gånger relativt kort och där det gäller att kunna tjäna så mycket pengar som man kan under karriären och som man sedan kan förvalta väl för att också kunna leva ett gott liv långt efter fotbollskarriären.

Faktum är att det i det stora hela är väldigt få fotbollsspelare som inte behöver ha en inkomst efter att fotbollskarriären är slut, vilket innebär att det är extremt viktigt att ha en bra plan och att göra kloka investeringar att kunna falla tillbaka på.

För många så kan också en karriär som tränare, fotbollsagent eller fotbollskonsult locka, och där också en nödvändig utbildning måste till men där man som fotbollsspelare också har massor av kunskap och erfarenhet att ta med sig in i sin nya karriär efter livet på fotbollsplanen.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.