Arsenal

Håller Arsenal hela vägen in i mål?

Arsenal har chansen att bärga hem sin första PL-titel på nästan 20 år (2004 kom senaste PL-titeln för Arsenal). I skrivande stund så toppar man engelska Premier League med 69 inspelade poäng på 28 spelade matcher, vilket är 8 poäng före Manchester City, som har en match mindre spelad.

Med 10 omgångar kvar att spela (11 återstår för City) så är den stora frågan som många Arsenalfans och många andra med för den delen frågar sig, är om Arsenal ska lyckas hålla hela vägen in i mål?

Det vi kan slå fast redan nu är att det är mellan Arsenal och Manchester City ligatiteln kommer att stå. För “The Gunners” så återstår det dock ett tufft spelschema på förhand där man bland annat ska möta Liverpool borta 9/4, två Londonderbyn (West Ham borta 16/4 och Chelsea på hemmaplan 29/4).

Däremellan så ska man också möta Manchester City på bortaplan 26/4 och mycket talar också för att det är just bortamötet mot City som kommer att avgöra hela Premier League säsongen 2022/2023.

Erling Braut Haaland bär Manchester City

För Manchester City så är det tuffaste motståndet som återstår att möta i PL: Liverpool på hemmaplan 1/4 och som just nämnts hemma mot Arsenal 26/4, i övrigt så har City ett något “lättare” motstånd på pappret hemma i Premier League än vad Arsenal har. 

Något som däremot kommer att kräva fullt fokus fysiskt och mentalt från Citys sida är det kommande dubbelmötet i kvartsfinalen mot Bayern München i Champions League (hemmamatch 11/4 och bortamatch 19/4). 

Det är med allt detta i bakhuvudet som vi går emot en otroligt spännande avslutning av Premier League. Något som står helt klart är att Erling Braut Haaland behöver fortsätta att bära City på sina axlar genom att ösa in mål på sedvanligt vis om City ska ha en chans att utmana Arsenal om ligatiteln.

Ett Arsenal som sett otroligt homogent och starkt ut på alla sätt och vis, hos “The Gunners” är det framförallt lagmaskineriet som imponerat allra mest hos Mikel Artetas mannar. Så vilka är det då till slut som får höja bucklan i England i år? Vi på Fotbollskorren tror det ska mycket till för att Arsenal ska darra på manschetten och inte spela hem sin 14 ligatitel.

Matchen som alla i England pratar om redan nu är såklart den mellan Manchester City och Arsenal 26/4 och där man alltid kan lägga en slant på Betta.se om man skulle vilja för att höja stämningen ytterligare i matchen som kan avgöra vart ligatiteln till slut kommer hamna någonstans.

Facebook
Twitter
Picture of Erik Nilsson

Erik Nilsson

Mitt namn är Erik och jag ansvarar för innehållet här på Fotbollskorren.se. Jag har jobbat med sportjournalistik i över 10 år och har varit på över 250 matcher live ifrån Allsvenskan och Superettan.