Fotbollsvärlden saknar Sverige i VM i Brasilien år 2014

Det är inte bara Zlatan och hans medspelare, lagledare, förbundskaptenen, svenska fotbollsförbundet och svenska folket som kommer att sakna Sveriges uteblivna deltagande i fotbolls-VM i Brasilien år 2014, utan även en förkrossande stor del av fotbollsvänner runt om i världen.

Det är Fifa som gjort en undersökning där personer från hela världen kunnat vara med och delta i. Och på frågan om vilket landslag som man främst kommer att sakna i VM i Brasilien och svaret är entydigt, Sverige är det landslag som man kommer att sakna mest i VM.

Man säger att det är synd att Sverige inte kommer med till VM då det svenska landslaget har flera stjärnspelare i truppen och kanske man då främst syftar på bollkonstnären Zlatan Ibrahimovic. Eller som Zlatan själv uttryckte det efter den tunga förlusten mot Portugal på Friends arena, ”Ett VM utan mig blir inget att kolla på så det är inte lönt att vänta på VM, sa Zlatan då”.

Svenska landslaget

Svenska landslaget

I den omröstningen som har skett på det internationella fotbollsförbundets hemsida har alla intresserade från hela världen kunnat rösta på vilket utslaget landslag som de anser är mest saknat i VM. Sverige vann den omröstningen med förkrossande siffror före de andra landslagen och man tror absolut att en orsak att just Sverige saknas mest är att laget har en av världens bästa spelare med i truppen, Zlatan Ibrahimovic.

Men det är även en stor saknad generellt efter europeiska landslag i VM, och för alla del även i andra internationella fotbollstävlingar. Alla som ska se VM vill se kvalité och att då ett landslag med sådana kvalitéer som Sverige har får stå utanför till förmån från mindre bra och sevärda nationer känns då helt fel.

På andra plats i Fifa:s omröstningen kommer det populära landslaget Paraguay, som spelat i VM de senaste 16 åren, och på tredje plats Venezuela.

Källa: Aftonbladet