Staden – Sao Paulo

Sao Paulo är finans- och affärsnavet i Brasilien. Det är den största staden i landet och rankas bland de mest folkrika i världen, med mer än 11 miljoner invånare. Staden har en yta på 1 523 kvadratkilometer och ligger i den sydöstra delen av landet. Sao Paulo-området är känt som Regnlandet. Vädret är bekant för att vara ostabilt och området har riklig nederbörd.

Sao Paulo har genom åren kunnat erbjuda många arbetstillfällen. Staden har alltid investerat i arbetsmöjligheter, vilket lockade ett stort antal invandrare under 1800-talet. Här finns därför en mängd olika nationaliteter och uppskattningsvis omkring 100 olika etniciteter. Detta har haft en positiv utveckling på ekonomin, vilken är ansvarig för 12,26 procent av bruttonationalprodukten. Sao Paulo är Brasiliens stolthet.

Staden är oundvikligen en affärsdestination, men den är också ett högprofilerat kulturellt centrum och mycket rik på kultur. Sao Paulo har varit värd för många toppkonserter och utställningar. Här finns mer än 12 000 restauranger och mängder av turistattraktioner, och man har mycket att erbjuda för turister. Det japanska distriktet, Ibirapueraparken, vissa högprofilerade köpcentra och den charmiga stadskärnan är bara några av dem.

I området kring Sao Paulo finns två av mest trafikerade flygplatserna i Sydamerika; Aeroporto de Congonhas och den internationella flygplatsen Andre Franco Montoro. Härifrån kan man flyga till 28 olika länder.

Fotbollstradition 

Sao Paulo är födelseplatsen för brasiliansk fotboll. Det började hemma hos Charles Miller år 1894, den kände fotbollsspelaren med brittiska föräldrar. Charles var den som införde det vackra spelet i Brasilien, och han hjälpte också till att sprida fotbollen till resten av landet.

Brasiliens tre mäktigaste klubbar kommer från Sao Paulo och alla tre är gamla rivaler. Dessa är Corinthians, Palmeiras och Sao Paulo Club. De har tillsammans vunnit 14 Campeonato Brasileiro-titlar. Både Corinthians och Sao Paulo har tagit hem segern i Världsmästerskapet i fotboll för klubblag. Detta hände år 2000 och 2005.

Sao Paulos hemmaarena är Morumbi, vilken är den största stadion i Sao Paulo. Här spelades matcher under Världsmästerskapet i fotboll för klubblag  år 2000. Staden har ett stort fotbollsmuseum. En annan stadion var värd för sex matcher under fotbolls-VM i Brasilien 1950.

Sao Paulo