Natal ligger i nordöstra Brasilien och är huvudstad i delstaten Rio Grande do Norte. Natal har knapp 1 miljon invånare och om man räknar med förorterna så har man cirka 1,3 miljoner invånare. Natal har utsetts av IPEA, Institutet för tillämpad ekonomisk forskning i Brasilien, till den säkraste staden i landet. Staden grundades i slutet på 1500 talet när portugisiska trupper landsteg i området. Man byggde då ett stort fort som skulle skydda portugiserna från inkräktare. Forten finns kvar än idag och är en av delstatens mest besökta sevärdheter.

Tillväxten av staden gick dock långsam, precis som den gjorde för många andra städer i Brasilien, fram till 1920 talet då man började bygga ut brasilianska städer. Natals ligger vackert belägen vid havet och anses av många vara nästa lika vacker som Rio de Janeiro. Staden är omgiven av ett flertal vackra stränder och direkt när man hade anslutit Natal till angränsande städer genom att bygga kustvägen, Via Costeira, år 1980 så började turisterna invadera Natal.

Besöka Natal

Natal är en mycket vacker stad med massor av fantastiska stränder både runt staden och i närliggande områden. De populäraste stränderna är Ponta Negra, Redinha, Pirangi, Genipabu och Pipa. Vattnet vid stränder är kristallklart och stränderna är breda och långa med massor av sanddynor. Vid stränderna finns även en modern och klokt planerad turiststruktur uppbyggd med hotell, sevärdheter och aktiviteter.

I staden finner man flera historiska monument och sevärdheter och här hittar man även Brasiliens näst största stadspark, Parque das Dunas. Man anordnar årligen flera festivaler, både under högsäsong och som lågsäsong, som bland annat musikfestivaler, dansfestivaler och många andra kulturella evenemang.

I staden finner man även teatrar och konserthus och ett rikt nöjesliv. Vid turistområdena hittar man allt man kan önska sig i matväg. Här finns internationella kök, barer och nattklubbar som roar ända fram till solen går upp.

Många väljer att turista i Natal i stället för Rio de Janeiro på grund av de vackra stränderna och på grund av att man fortfarande kan få bra service och mycket för pengarna. Att Natal även är en av Brasliens säkraste städer spelar förstås även det in.

I Natal har man cirka 300 soldagar per år och en genomsnittstemperatur på 28 grader. Under sommarmånaderna kan dock temperaturen stiga över 40 grader.

Natal har en internationell flygplats men det finns få direktflyg direkt från Europa, ingen från Sverige. Däremot kan man flyga inrikesflyg till Natal från någon av de större brasilianska städerna.

Fotboll i Natal

I Natal huserar fotbollsklubbarna Amerika Futebol Clube, ABC Futebol Clube och Alecrim Futebol Clube. Klubbarna har tidigare spelat i den högsta ligan men på senare år så sker spel i lägre ligor. Det finns ett par stora fotbollsarenor i Natal och den största är Machadão, som är hemmaarena åt de två fotbollsklubbarna Alecrim Futebol Clube och Amerika Futebol Clube, som dessutom är två stora rivaler.

Då Brasilien utsågs till värdland för VM år 2014 och det blev klart att Natal skulle få arrangera några av matcherna så rev man den tidigare arenan Machadão och byggde en ny istället, Estadio das Dunas, som skulle kunna hantera de VM-matcher som skulle spelas i Natal.

Den nya arenan i sig är en sevärdhet då den har en design som gör att den smälter in i sanddynorna i området.

*Bild/Image: Beraldo Leal