I Curitiba finns en av Brasiliens modernaste fotbollsanläggningar, Arena da Baixada, vilket är hemmaarena till fotbollslaget Atletico Paranaense. Arena da Baixada byggdes ursprungligen år 1914 på platsen där det tidigare funnits ett av armens ammunitionsförråd. Arena da Baixada genomgick en ordentlig upprustning år 1999, då den gamla arenan revs och en ny arena uppfördes. Då utrustades arenan bland annat med det senaste inom teknik vilket ledde till att arenan blev den modernaste och även utsedd till den bästa arenan i Brasilien.

Arenan da Baixada har även ett annat namn: Estadio Joaquim Americo. Arenan byggdes 1999 och är sedan dess en stolthet i Brasilien. Det är en av de allra mest moderna arenorna. Den ursprungliga arenan byggdes redan i 1914 så platsen har varit förknippad med fotboll i snart 100 år. Det känns därför extra rätt att välja Arena da Baixada som värd för fotbolls-VM 2014 – så skrivs Club Atletico in i även den internationella fotbollens historia.

Arenan renoverades igen i december 2012. Projektet syftade till att öka volymen av anläggningen, att det skulle vara lättare att komma till och från åskådarplatserna och att sittkapaciteten skulle öka. Det finns nu även fler sittplatser i marknivå. Så arenan kommer att kunna rymma fler människor – upp till 40 000. Denna arena kommer att vara värd för fyra viktiga matcher i fotbolls-VM 2014 och fotbollsfans över hela världen kommer att njuta av den stora showen.

curitiba

Dock så krävde ändå FIFA att arenan skulle genomgå vissa renoveringsarbeten för att klara av kraven på säkerhet och tillgänglighet inför fotbolls-VM. Dessa arbeten avslutades år 2012 vilken bland annat innebar att arenan fick nya faciliteter och nya utrymmen men man passade även på att utöka arenans kapacitet från cirka 28 000platser upp till drygt 40 000 platser. I samband med renoveringen så fick även arenan ett nytt öppningsbart tak.

Arena da Baixada var inte värd för några matcher när Brasilien var värd för VM första gången år 1950. Istället var det en av stadens andra arenor, Estádio Vila Capanema, som var värd för några av matcherna den gången Brasilien höll i VM.

Arena da Baixada kommer att vara värd för fyra av matcherna i fotbolls-VM.