Staden Belo Horizonte

När Brasilien blev en republik i 1889, fick den lilla byn Curral del – Rei en viss betydelse då den blev huvudstad i delstaten Minas. 1906 bytte staden namn och heter sedan dess Belo Horizonte, vilket betyder ”Vacker horisont” på portugisiska.

Ingenjören Aarão Reis var stadsplanerare i huvudstaden och en stor beundrare av Paris och Washington DC. Men han hade inte räknat med att staden skulle växa i den takt som den gjorde. Stadens utvecklads snabbt från mitten av 1920-talet och under 1940-talet gjorde arkitekten Oscar Niemeyer förändringar i stadsplanen för att matcha utvecklingen. Nya alléer och parker byggdes också.

I dag är staden känd som BH på portugisiska och med över 2,4 miljoner invånare är det den sjätte folkrikaste staden i Brasilien.

Det är en vacker och noggrant planlagd stad med ett brett utbud av kultur, vilket bidrar till hög livskvalitet för stadens invånare. Den räknas nu till en av de viktigaste latinamerikanska städerna.

 Fotbollstradition

Men har Belo Horizonte någon fotbollstradition? Och varför har den valts som värdstad för FIFA World Cup 2014? Där för att staden är förälskad i fotboll! Dess två mäktigaste fotbollskonkurrenter i Brasilien är Clube Atlético Mineiro (kallad Tuppen) och Cruzeiro Esporte Clube (kallas Räven).

De två lagen ordnar stora tävlingar och visar sin prestanda genom stora arenor. Den ena är Mineirão stadion – också känd under namnet Magalhaes Pinto stadion. Den hade 72 000 sittplatser och är beräknad för att klara 100 000 fans. Den är byggd 1965 men har nu moderniserats och rymmer 62 000 sittplatser

Läs mer om Estadio Mineirão och lär dig mer om dess historia och annan intressant fakta. Under städer och arenor kan du även läsa mer om de övriga städerna och deras stadion som tillsammans bidrar till fotbolls vm 2014.

Belo Horizonte

Belo Horizonte