Cristiano Ronaldo anses av många vara den kompletta fotbollsspelaren. Med en kombination av teknik, snabbhet och styrka är han en mardröm för vilken back som helst. Hade det inte varit för Lionel Messi hade Ronaldo med största sannolikhet ansetts som världens bästa fotbollsspelare under de senaste åren. Under den senaste säsongen har det dock skett ett skifte. Barcelona är inte längre världens bästa lag och Messi misslyckades med att för femte året i rad vinna den prestigefyllda guldbollen. Det priset gick istället till just Cristiano Ronaldo medan hans lag Real Madrid vann Champions League. Ronaldo vann skytteligan i La Liga med 31 gjorda mål. Det var även Cristiano Ronaldo som såg till att Portugal gick till fotbolls-VM på Sveriges bekostnad.

Cristiano Ronaldo i fotbolls-VM

Fotbolls-VM i Brasilien blir Ronaldos sjätte stora mästerskap för Portugal. Han slog igenom i internationella sammanhang under EM i Portugal 2004 när han gjorde mål i öppningsmatchen mot Grekland. Under de efterföljande åren skulle han komma att bli en av Premier Leagues och hela världens mest tongivande spelare. År 2009 gick han över till Real Madrid. Övergångssumman landade på 94 miljoner euro och Cristiano Ronaldo blev historiens dyraste fotbollsspelare.

Ronaldo gjorde sitt första mål i VM-sammanhang 2006. Det året gick turneringen i Tyskland och Portugal tog sig ända till semifinal. I den senaste VM-turneringen i Sydafrika 2010 gjorde han bara ett mål, i 7-0-segern mot Nordkorea. I årets fotbolls-VM spås Portugal gå vidare från gruppspelet, men landet tillhör inte mästerskapets favoriter. De har hamnat i en tuff grupp med Tyskland, Ghana och USA. Med Ronaldo i toppform har Portugal kapacitet att slå de flesta lag i turneringen. Öppningsmatchen mot Tyskland kommer bli en bra värdemätare, och vi kommer antagligen att få se Ronaldo på sitt bästa spelhumör. Han har en av sina bästa säsonger någonsin i ryggen och kommer utgöra ett hot vilket land han än spelar mot.

Här hittar du Sladjans tips inför kvällen>>