Så blev lottningen i Fotbolls VM år 2014 i Brasilien

Tisdagen den tredje december så skedde äntligen lottningen av de grupper som ska spela VM i Brasilien år 2014. Lottningen är en av de viktigaste delarna i VM då den visar vilken grupp som man kommer ingå i och därmed även hur pass svårt eller enkelt man kommer att ha det att gå vidare ur gruppspelet för att ta sig vidare till sextondelsfinalen.

Fifa lottning

Fifa lottning

Totalt handlar det om 32 stycken landslag som ska delas in i totalt 8 grupper, med fyra lag i varje grupp. Efter att lottningen nu är genomförd så ser det ut som att storfavoriten och värdnationen Brasilien hamnade i en enkel grupp medan bland annat England fick en svårare grupp med tuffare motstånd. Brasilien kommer att möta Kroatien i öppningsmatchen som spelas i Sao Paulo den 12 juni nästa år. De andra lagen i Brasiliens grupp blev Kamerun och Mexiko.

England som hamnade i den tuffaste gruppen får möta motståndare som Uruguay, Italien och Costa Rica. Även Portugal, som slog ut Sverige från VM, hamnar med tufft motstånd då de spelar i samma grupp som en annan favorit, Tyskland. I samma grupp finns även USA och Ghana.

De övriga grupperna ser inte så svåra ut, Holland och Spanien finns i samma grupp medan Argentina och Ryssland ser ut att ha hamnat i lättare grupper.

De två lag som placeras sig bäst i varje grupp går vidare till sextondelsfinal.

Så här blev lottningen till fotbolls-VM i Brasilien år 2014.

Grupp A
Brasilien
Kroatien
Mexico
Kamerun

Grupp B
Spanien
Nederländerna
Chile
Australien

Grupp C
Colombia
Grekland
Elfenbenskusten
Japan

Grupp D
Uruguay
Costa Rica
England
Italien

Grupp E
Schweiz
Ecuador
Frankrike
Honduras

Grupp F
Argentina
Bosnien
Iran
Nigeria

Grupp G
Tyskland
Portugal
Ghana
USA

Grupp H
Belgien
Algeriet
Ryssland
Sydkorea