Staden Natal är en vacker stad omgiven av böljande sanddynor. I staden finns tre stora fotbollsklubbar, ABC, Amerika och Alecrim. Natal hade tidigare två stycken arenor som båda revs för att ge plats för den nya arenan som byggs inför VM i Brasilien år 2014. De tidigare arenorna Machadão och Machadinho nådde inte upp till de krav som FIFA hade på standard och därför byggdes nu en toppmodern arena, Estadio das Dunas, för att vara värd för några av fotbollsmatcherna i VM.

Estadio das Dunas har fått en design som liknar de sanddynor som finns i området vilket gör att den smälter in i omgivningarna. Taket är utformat som kronblad med ett mellanrum mellan varje kronbad som innebär att man släpper in svala vindar från Atlanten. Taket är även utformat på ett sådant sätt så att det ska skydda åskådarna från att utsättas för direkt solljus.

Estadio das Dunas kommer att ha en kapacitet att ta emot 42 000 åskådare under fotbolls-VM i Brasilien. Därefter planerar man att sänka kapaciteten med 10 000 platser ned till drygt 32 000 platser.
Estadio das Dunas inrymmer restauranger, gym, VIP-rum och ett shoppingcenter. I området finns även en konstgjord sjö.

Estadio das Dunas kommer att vara värd för några av matcherna i fotbolls-VM.

*Bild/Image: Brazilian Government