Det är bara nio månader kvar innan starten av fotbolls-VM i Brasilien. I  denna tid njuter USA:s invånare mer än någonsin av fotboll. Och man räknar med att intresset bara kommer att öka mer och mer och nå nya höjder inför fotbolls-VM i Brasilien 2014.
Du kan se människor på gatorna som bär fotbollströjor. Och är det inte tröjor så är det mössor eller jackor av något favoritlag. Folk diskuterar om vem man ska heja på och de försöker förutsäga resultaten av kvalomgångarna och slutspelet i fotbolls-VM. De samlas för att se viktiga matcher på storbilds-tv överallt.

Du kanske känner till USA:s historia i fotbolls-VM sammanhang. För första gången på 40 år kvalade de 1990 till fotbolls-VM. Denna framgång gjorde USA:s befolkning intresserade av fotboll mycket mer än de varit tidigare. Fotbolls-VM i Brasilien2014 kommer att ytterligare skapa intresse.

Sedan fotbolls-VM arrangerades av USA1994 har de som då var barn hunnit växa upp. Dessa barn lärde sig att älska fotboll och är nu stora pojkar och flickor som kommer att älska fotbolls-VM 2014 i Brasilien. Faktum är att innan 1994 visste inte USA:s invånare så mycket fotboll. Så det kommande fotbolls-VM kommer att bli en stor händelse för dem.

Förr i tiden njöt USA:s medborgare av fotbolls-VM när de kunde titt på spelare som Romario , Roberto Baggio , Jurgen Klinsmann , Bebeto och Stoichkov. Eller deras egna duktiga och kända spelare Alexi Lalas , Tony Meola och Tab Ramos. De har numer blivit nationella hjältar.
Efter 1994 års fotbolls-VM lanserades i USA Major League Soccer . Första gången var1996. Detta blev ett bevis på hur de tog fotbollen in i sitt liv. Men i USA:s media får inte sända fotboll särskilt mycket – när deras egna nationalsporter baseball, amerikansk fotboll och basket får all sändningstid. Därför är den unga generationen svältfödd på fotboll inför 2014 års fotbolls-VM. De längtar efter spänningen i fotboll.

USA är nu kvalificerad för 2014 års fotbolls-VM i Brasilien. Det är därför USA:s fotbollsfans nu är upptagna med att stödja sina favoritspelare. Detta är verkligen en utmärkt möjlighet för USA:s fotboll att få nya och fler fans. De väntar sig en stor våg av ny fans under året som kommer.

Dock verkar USA:s medier fortfarande betrakta fotboll som en andra klassens sport. Det kommande fotbolls-VM i Brasilien kommer förhoppningsvis att tvinga medierna att ge sporten mer sändningstimmar. Detta kommer att göra många fotbollsfans lyckliga.

Eftersom USA kommer att möta starka lag, kommer media och människor att vara mer intresserade av matcherna. De kommer att sluta upp när deras lag spelar. Ju närmare laget når till finalen ju fler fans kommer att ansluta sig till skaran för att se dem  och hoppas på vinst.

2014 fotbolls-VM kommer inte att tvinga amerikanerna att älska fotboll men det kommer definitivt att skapa stort intresse i landet. Det är nu 20 år sedan landet var värd för fotbolls-VM.