Detta kommer att bli turneringarnas turnering, säger Brasiliens president Dilma Rousseff, och mycket talar för att hon kommer få rätt. Inte nog med att det är jubilarernas år, FIFA:s 20:e VM-turnering samtidigt som Brasiliens internationella fotbollsförbund fyller 100 år, utan även att VM är förlagt i ett land där fotboll har en hög status bland de fotbollsälskande invånarna talar mycket för att detta VM kommer att bli något alldeles extra.

Förra gången som Brasilien arrangerade VM i fotboll år 1950 så vann Uruguay finalen mot just värdnationen Brasilien. Detta VM har Brasilien satsat stort både när det gäller investeringar inför VM men även på att återupprätta den heder man tappade vid förra VM på hemmaplan vilket gör att det brasilianska folket inte förväntar sig annat än att Brasilien vinner VM-guldet på hemmaplan.

Brasilien – enkel grupp

Brasilien ser dock ut att ha hamnat i en enkel grupp och de bör utan problem ta sig vidare till åttondelsfinalerna. Där blir dock motståndet betydligt tuffare då de mest sannolikt kommer att möta Spanien eller Holland i åttondelsfinalen.

Svårare blir det för fotbollsnationerna i grupp D. Där hittar vi i samma grupp tre stycken tidigare världsmästarlag som England, Italien och Uruguay. Italien är favorit till att gå vidare strax före Uruguay och England. Men även om Italien vunnit fyra VM guld tidigare så är ingenting klart utan det kommer förmodligen bli en strid ända in till sista kvalgruppsmatchen.

 

Fotbolls-VM favoriter

 

Den andra kvalspelsgruppen där det kan bli riktigt spännande är grupp G. Här hittar vi Tyskland och Portugal tillsammans med Afrikas bästa fotbollsnation Ghana. Tyskland som är en av storfavoriterna till att vinna VM tros dock kunna gå vidare till åttondelsfinal där de sannolikt får möta Belgien eller Ryssland.

Om fotbollsälskarna fick önska sig vilka lag som skulle mötas i finalen så är en match mellan Brasilien och Argentina eller Tyskland den drömfinal som skulle slå allt annat. För brasilianarnas del finns inga andra alternativ till att Brasilien inte skulle spela final.

Betting och odds

Hos bettingbolagen så är förstås Brasilien förutspått att vinna VM, med oddsen 4.00. Därefter tror man att Argentina, med oddsen 5,50 eller Tyskland, med oddsen 7,00 är de nationer som också kan vinna VM. Spanien är en outsider och spelas för tillfället kring 8.00. Det är möjligt att Brasilien och Spanien kan mötas redan i åttondelsfinalen. Det är dessa fyra lag man tror har störst chans att vinna VM och därefter blir det ett hopp ned i oddslistan till de andra nationernas möjlighet att vinna VM.

Hos bettingbolagen så är man övertygade om att detta VM kommer att slå alla andra tidigare rekord när det gäller spelande på ett arrangemang. Att VM är förlagt i Brasilien och att det finns många intressanta nationer som medverkar gör intresset för VM högt, trots att både Sverige och alla andra nordiska länder inte kom med. Man tror även att tekniken inom mobilt spelande gått starkt framåt de senaste åren, att snabbt och enkelt kunna lägga spel från mobila enheter och även spel i realtid, också är en av förklaringarna till att man tror på ett enormt spelintresse detta VM.