Det australiensiska laget kommer att sakna några viktiga spelare i fotbolls-VM 2014 i Brasilien . Detta kommer dock inte att göra att Australien hamnar efter. De förbereder sig för fullt . De kommer bland annat att möta Brasilien i Canberra i en provmatch.

Som värd för fotbolls-VM 2014 behövde Brasilien inte genomgå någon kvalificering . Det är en ära för värdlandet , men det kan också medföra vissa nackdelar . Värdlaget kanske inte är idealiskt förberedd för den slutliga kampen .

Brasilien spelade bra i Confederations Cup. Detta resultat kan vara dåliga nyheter för australierna. Vi vet att Brasilien är femfaldig mästare i fotbolls VM. Att de spelar på hemmaplan är deras stora tillgång. Samtidigt kan fotbollsfans minnas att Brasilien faktiskt inte vann på hemmaplan 1950, under det årets fotbolls-VM .

Australiensarna har inte haft så mycket medvind under 2013 . Men det håller på att bli bättre inför 2014.  Efter kvalet till fotbolls-VM 2014 har australiensiska laget mer energi. Deras 4 – 0 seger över Jordanien kommer troligen att ge det australiensiska laget mycket motivation .

Det är naturligt att de flesta fotbollsfans kommer att tycka att en vänskapsmatch mellan Brasilien och Australien kommer att hjälpa det brasilianska laget. Vi får dock komma ihåg att Australien hade några bra matcher mot Brasilien i det förflutna. Vi får också komma ihåg att australiensiska laget blev trea i Confederations Cup 2001. Australien har även besegrat mångfaldiga mästare som Brasilien och Frankrike i det förflutna . Australien besegrade även Argentina 1988 . För tio år sedan slog de England och 2011 blev de Tysklands banemän. De har också lyckats besegra Uruguay . Så Australien har verkligen historia av att kunna besegra tunga lag i fotbolls-VM.

Men det är ingen lätt uppgift att vinna över Brasilien när brasilianarna spelar på sin hemmaarena. Men det är sant att Brasilien inte vunnit alla matcher på sin hemmaplan i det förflutna. Om vi tittar på Canberra och hur det gått för Brasilien där, så har de bara förlorat en match av nio där, så brasilianare känner sig nog trygga inför fotbolls-VM 2014.

Provmatchen i Canberra är dock lite knepig. Denna stad är inte känd för att vara en fotbollsstad. Men det är också så att hjältar som Kaka och Lusio är från denna stad . Så vi kan inte bortse från dess betydelse för fotbolls-VM 2014. Men det finns inga stora lokala fotbollslag där. Arenan har plötsligt blivit mycket viktigt för fotbolls-VM 2014.

Att Australiens får möjlighet att provspela med nästa års värdlag i fotbolls-VM är en stor ära . Detta är en möjlighet för det australiska laget att lära känna värdlaget bättre. Brasilien kommer att sakna Fred som gjorde 2 – 0 mot Australien i fotbolls-VM 2006. Australien kommer att sakna Tim Cahill och Luke . Australien kommer att vara mer sårbara i detta fall.