Åttondelsfinalerna i Champions League drar igång

Årets höjdpunkt för många fotbollsentusiaster är Champions League. Nu är åttondelsfinalerna på intåg och alla fotbollsfans, som har bänkat sig framför TVn, kan se fram emot många spännande kvällar denna vår. Kvar är 16 klubblag men endast ett lag kan stå som segrare i Champions League 2016/2017. Totalt spelas det två matcher per matchdag under åttondelsfinalerna, och de vinnande åtta klubblagen går vidare till kvartsfinal. Fjolårets vinnare Real Madrid är, inte helt oväntat, återigen med och tävlar om den prestigefulla titeln som Champions League-mästare.

Spela på odds i Champions League

Många spelare väljer att kombinera sitt intresse för fotboll med spel på odds. Att försöka förutspå vilket klubblag som kommer att gå vidare, förhöjer matchspänningen då chansen till härliga vinstpengar inte behöver vara särskilt långt bort. Tittar man på diverse stora spelbolag, så har de flesta FC Bayern München som favorittippad att knipa hem segern. Andra favoriter som är tippade att gå långt är tungviktarna FC Barcelona och Real Madrid.

I åttondelsfinalerna är bland annat Manchester City, Sevilla och Paris Saint-Germain tippade att ta sig vidare. Arsenal har åkt ut i åttondelsfinalen vid varje Champions League-turnering de senaste sex säsongerna. Med oturen att hamna i samma grupp som de tyska mästarna Bayern München, är det Londonbaserade laget förväntade att falla på målsnöret till en kvartsfinal ännu en gång.

En annan spännande match, som till en början såg ut att ha ett relativt självklart utfall, är den mellan Real Madrid och Napoli. Den portugisiske anfallaren Cristiano Ronaldo, som avgjorde fjolårets Champions League final efter straffar, ådrog sig en skada under den senaste ligamatchen i helgen. Under måndagens träning lös stjärnan med sin frånvaro, och frågan som nu ställs är huruvida CR7 kommer att kunna medverka i matchen mot Napoli. Matchen äger rum på onsdag, den 15 februari, på Santiago Bernabéu-stadion.

Årets åttondelsfinaler:

Tisdag 14 februari
Benfica – Borussia Dortmund
Paris Saint-Germain – Barcelona

Onsdag 15 februari
Real Madrid – Napoli
Bayern München – Arsenal

Tisdag 21 februari
Manchester City – Monaco
Bayer Leverkusen – Atlético Madrid

Onsdag 22 februari
Porto – Juventus
Sevilla – Leicester City

Returmöten:

Tisdag 7 mars
Napoli – Real Madrid
Arsenal – Bayern München

Onsdag 8 mars
Borussia Dortmund – Benfica
Barcelona – Paris Saint-Germain

Tisdag 14 mars
Juventus – Porto
Leicester City – Sevilla

Onsdag 15 mars
Monaco – Manchester City
Atlético Madrid – Bayer Leverkusen

2016/2017 års skyttekung

Med 16 gjorda mål, knep Cristiano Ronaldo titeln som fjolårets skyttekung i Champions League. Faktum är att Cristiano Ronaldo är den spelare som gjort flest mål i Champions League genom tiderna (96 stycken), tätt följd av Lionel Messi (83 mål). Dessa två är de spelare som vunnit Champions League skytteliga de senaste tio turneringarna (med undantag från CL 2014/204 då Cristiano Ronaldo och Lionel Messi hamnade på en delad första plats tillsammans med brasilianaren Neymar med 10 gjorda mål).

Kort om Champions League

Champions League är namnet på Europas största fotbollsturnering för de främsta herr-klubblagen. Mästerskapet arrangeras av Uefa, som år 1992 ersatte den dåvarande Europacupen som pågått sedan 1955/1956 med just Champion League.

Turneringen börjar i mitten av juli och består av både gruppspel och slutspel. Lagen kvalar in till turneringen, men för de fyra största ligorna (England, Spanien, Italien och Tyskland) garanteras fyra direktplatser till gruppspelet. Flest titlar har Real Madrid (elva stycken) som även är regerande mästare (2015/2016).

Finalen spelas den 3 juni 2017 på Millenium Stadium i Cardiff, Wales. Vi önskar dig lycka till med spelandet och hoppas att oddsen är på din sida!

Champions League är årets stora fotbollshändelse